Schuin dak isoleren Amsterdam?

Bij schuin dak isoleren wordt vrijwel altijd gekozen om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het dak te plaatsen (koud-dakconstructie). Hiervoor worden onder andere platen gebruikt van glaswol, EPS of glasvezel, of een speciaal isolatiefolie. Ook wordt er een dampremmend folie geplaatst, om te voorkomen dat er vocht in uw dakconstructie trekt. Het is verstandig om uw schuine dak te laten isoleren door een specialist zodat u er zeker van bent dat het op exact de juiste manier geïsoleerd wordt. In Amsterdam en omgeving staan wij voor u klaar!

Schuin dak isoleren Amsterdam: verschillende mogelijkheden

Van alle woningen in Nederland is een groot deel voorzien van een schuin dak. Een eerste stap in het besparen van energiekosten is dan ook vaak het isoleren van het schuine dak. Dit gebeurt door middel van isolatiemateriaal, dat geplaatst wordt aan de binnenzijde van het dak. Hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • vlasvezel platen

Alle materialen hebben verschillende eigenschappen en zijn dus in meer of mindere mate geschikt voor uw woning met betrekking tot schuin dak isolatie. EPS heeft bijvoorbeeld de hoogste isolatiewaarde, maar is niet erg flexibel. Voor een dak met veel hoekjes kunt u daarom beter kiezen voor glaswol of isolatiefolie. Voor elk soort dak is een perfecte oplossing te vinden! Vraag uw dakdekker altijd om advies, ook als u van plan bent zelf uw hellende dak te isoleren.

Schuin dak isoleren Amsterdam: vochtbestrijding

Omdat schuine daken veelal aan de binnenzijde worden geïsoleerd, ontstaat het risico op vochtschade aan de dakconstructie. Warmte vanuit de woning trekt omhoog en kan niet door het isolatiemateriaal heen, wat in het ergste geval leidt tot houtrot. Dit valt niet te voorkomen, maar door het plaatsen van een damp doorlatend folie aan de buitenzijde van de dakconstructie zorgt u ervoor dat het vocht een weg naar buiten heeft waardoor houtrot en vochtophoping verleden tijd is.

De vakmannen van JHF Bouw staan voor u klaar mocht u een schuin dak willen laten isoleren! Ook als u nog meer informatie wil kunt u altijd beroep op ons doen. Dat kan door het contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan ook, via 020 - 213 60 06