Dakisolatie plaatsen Amsterdam

Wilt u zo energiezuinig mogelijk wonen? Dan raden wij dakisolatie plaatsen in Amsterdam aan. Daken isoleren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het dak bedekt een groot deel van uw woning. Een slechte isolatie van dak zorgt er logischerwijs voor dat er veel warmte ontsnapt. Dankzij goede dakisolatie zult u minder hoeven stoken en blijft de warme in huis.

Bespaar op stookkosten

In sommige huishoudens zorgt het plaatsen van dakisolatie voor een besparing  op stookkosten van honderden euro’s per jaar. De investering in de plaatsing van isolatiemateriaal op uw dak kunt u vaak relatief snel terugverdienen. De meeste woningen zijn al voorzien van dakisolatie, maar vooral oudere isolatiemethoden zorgen voor weinig besparing. Wellicht voldoet u niet eens meer aan de huidige wettelijke eisen voor dakisolatie. Benieuwd of het verbeteren van dakisolatie voor u de moeite waard is? Neem dan contact op met onze professionele dakdekkers. Wij kunnen voor u inschatten wat nieuwe dakisolatie kost en kan opleveren.

Dak van binnen isoleren

Een dak isoleren gaat het gemakkelijkst van binnenuit. Heel handige doet-het-zelvers zouden dit wellicht op eigen houtje kunnen doen. Isolatie op een plat dak of dakkapel verg echter de kennis en kunde  van een specialist.

Het is van belang om allereerst te weten wat voor materialen al onder het dak liggen en in de constructie zijn gebruikt. Wanneer er al een dampremmende laag aanwezig is zult u klimaatfolie moeten aanbrengen. Ook heeft niet ieder dak ruimte voor dakisolatie aan de binnenzijde. Raadpleeg een professional voor advies over de juiste soort materiaal met een goede isolatiewaarde.

Dakisolatie buitenkant

Het dak isoleren aan de buitenkant levert in veel gevallen de beste isolatie van uw woning op. Door dakisolatie aan de buitenzijde te plaatsen hoeft er geen rekening gehouden te worden met onderdelen van de dakconstructie. Er kunnen dus grotere stukken isolatiemateriaal geplaatst worden die bovendien beter op elkaar aansluiten. Deze manier van isoleren is een tijdrovende klus en kan het best uitgevoerd worden als het complete dak wordt aangepakt. In het geval van dakpannen op een schuin dak moeten bijvoorbeeld alle pannen van het dak worden gehaald voordat er geïsoleerd kan worden.

Wilt u uw dak (beter) laten isoleren? Neem dan contact met ons op! Onze dakdekker in Amsterdam kan u van deskundig advies voorzien. Zo krijgt u het juiste materiaal op het dak en geniet u in de toekomst van een energiezuinigere woning. U kunt ons online contactformulier invullen of direct bellen naar 020 - 213 60 06.