Dakbedekking hellend dak

Bouwt u een woning met een hellend dak? Dan zal de woning naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van dakpannen. De dakpan is de meest voorkomende soort dakbedekking voor een hellend dak. Dit komt door de lange levensduur van de dakpan. Tevens is de dakpan bestand tegen alle weersomstandigheden, is het makkelijk in onderhoud en kan de dakpan snel geplaatst worden. Vroeger was het leggen van dakpannen een standaardklus voor de dakdekker, maar tegenwoordig wordt het leggen van een pannendak steeds meer specialistenwerk.

In Amsterdam en omgeving kunt u voor het bedekken van een hellend dak de hulp inschakelen van ons dakdekkersbedrijf. De ervaren dakdekkers van JHF Bouw weten raad met iedere pan. Ook als u uw hellende dak wilt voor zien van andere dakbedekking kunt u op ons rekenen.

Dakbedekking hellend dak: soorten dakbedekking

De dakpan is de meest gebruikte dakbedekking voor hellende daken. Dakpannen zijn er van klei, beton of leien en in vrijwel iedere denkbare kleur. Vindt u levensduur heel belangrijk? Kies dan voor de keramische dakpan, deze heeft een levensduur van 50 tot zelfs 100 jaar! Ook als u beschikt over een lastig dak wat bijvoorbeeld erg stijl is dan is de keramische pan de beste keuze voor uw dak. Ook shingles (bitumen shingles of bitumen leien genoemd) zijn mogelijk als dakbedekking voor een hellend dak, deze zijn als het ware de imitatievorm van een echt leien dak.

Naast dakpannen kunt u er ook voor kiezen om uw hellend dak te voorzien van metaalplaten: aluminium, koper of zink. Aluminium is van deze metaalsoorten het meest buigzaam en dus geschikt voor uitzonderlijke dakvormen. Als u uw woning een strakke, moderne uitstraling wilt geven zijn deze dakplaten de juiste keuze. Daarnaast heeft iedere metaalsoort een lange levensduur, die varieert van minimaal 50 (aluminium) tot maximaal 100 jaar (zink)! Daarnaast zijn dakplaten zeer onderhoudsarm.

Wilt u uw hellend dak van een nieuwe dakbedekking voorzien of wilt u meer informatie ontvangen? Onze dakdekker in Amsterdam is u graag van dienst! Neem dan snel contact op via ons contactformulier of bel ons op 020 - 213 60 06