Dakbedekking plat dak

Veel woningen in Nederland hebben een plat dak. Voor platte daken zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van dakbedekking. Bij ons kunt u terecht voor bitumen, EPDM, PVC en bijvoorbeeld voor een dakdoorvoer plat dak. Lees hieronder verder over de mogelijkheden bij ons of bel direct 020 - 213 60 06.

Mogelijkheden dakbedekking plat dak

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bitumen te plaatsen, EPDM of PVC. Van deze materialen heeft EPDM de langste levensduur, deze dakbedekking gaat tot wel 40 jaar mee. De levensduur van PVC en bitumen is iets korter, gemiddeld 25 jaar, maar deze dakbedekking is dan ook goedkoper. Bij ons kunt u voor alle soorten platte daken terecht, voor plaatsen, vervangen en repareren.

Voordelen dakbedekking plat dak

Daarnaast brengen platte daken ook verschillende voordelen met zich mee ten opzicht van hellende daken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een betere isolatie
  • de mogelijkheid om later bij te bouwen
  • het gebruik van zonnepanelen
  • regenwater wat makkelijk hergebruikt kan worden
  • de mogelijkheid om een dakterras te plaatsen

Woont u in Amsterdam of omgeving en wilt u uw platte dak laten bekleden? Dan moet eerst de keuze worden gemaakt welke dakbedekking voor u het beste is. Dit hangt af van vele factoren. Onze dakdekker kan u precies vertellen welk type aansluit bij uw woning. Vraag uitgebreid advies aan de specialisten van ons dakdekkersbedrijf. Wij komen desgewenst graag eens bij u langs om uw plannen door te spreken.

Dakbedekking plat dak: bitumen

Bitumen wordt in de praktijk het meest gebruikt voor de bedekking van platte daken. Bitumen is bij uitstek een geschikt materiaal om daken mee te bedekken vanwege specifieke eigenschappen zoals duurzaamheid en waterdichtheid. Het heeft niet alleen een hoge temperatuurstabiliteit, maar biedt ook een hoge weerstand tegen veroudering, is zeer UV-bestendig en heeft weinig onderhoud nodig. Een ander bijkomend voordeel is dat bitumen eenvoudig te verwerken is en het materiaal gerecycled kan worden.

Wilt u uitgebreider worden voorgelicht over de voordelen van bitumen en dakbedekking voor platte daken in het algemeen? Onze dakdekker in Amsterdam staat voor u klaar! Wij helpen u graag met het bedekken of renoveren van uw dak. U kunt ons bereiken door ons contactformulier in te vullen of door te bellen naar 020 - 213 60 06.